Mus gruszkowo-jabłkowy
Pyszna kombinacja naszych dwóch popularnych owoców!!!!! 🍎🍐
🔷 znakomicie nadaje się na przekąskę lub dodatek do ryżu czy też kaszy,
🔷 super nawilża płuca,
🔷 wzmacnia odporność,
🔷 wspaniale reguluje trawienie,
🔷 ogrzewa organizm,
MUS GRUSZKOWO-JABŁKOWY – Przygotowanie
💠 Składniki:
🔹2 jabłka 🍎🍎
🔹2 gruszki 🍐🍐
🔹¼ szklanki wrzątku
🔹ksylitol lub miód do smaku
🔹2 łyżki masła
🔹1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub innej
🔹pół łyżeczki cynamonu
🔹suszony lub świeży imbir
💠 Przygotowanie:
Obrać owoce ze skórki, pokroić i zalać wrzątkiem, gotować na wolnym ogniu.
Dodać cynamon, imbir i gotować ok. 15-20 minut. Dodać ew. słód, masło. Zmniejszyć ogień, dodać skrobię ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody lub ulubionego mleka roślinnego.
Podgrzewać delikatnie przez 3-5 minut i zestawić z ognia. Wyjąć laskę cynamonu i imbir. Zmiksować.
Prawda, że proste? Dajcie znać czy mus gruszkowo-jabłkowy smakował Wam i Waszym pociechom!