Domowe sorbety

Nie znam dziecka, które nie lubiłoby lodów. Moja córka, mimo iż jest fanką zdrowego odżywiania, lody wprost ubóstwia.

Dlatego latem mamy zaawansowaną produkcje lodów w domu. My robimy głównie sorbety z:

  • mango
  • truskawek
  • winogron
  • granatu
  • malin
  • jarmużu, jabłek, marchewki

Jak przygotować sorbet?

Miksujemy warzywa, owoce lub wyciskamy w wyciskarce z sitkiem do sorbetów. Aby ogrzać zimną konstytucje lodową, do każdego sorbetu dodajemy szczyptę kurkumy, imbiru oraz cynamonu. A do sorbetów malinowych i truskawkowych dodajemy troszkę ksylitolu.

Tak przygotowaną sorbetową miksturę wlewamy do kubeczków do lodów różnych kształtów i korzystamy z nich podczas gorących dni.

Smacznego

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *