Są pyszne i soczyste, można je jeść prawie bezkarnie, wykorzystacie do ich wykonania sezonowo dostępne produkty i dzieci je docenią. Moja czterolatka bardzo je lubi 🙂

Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 ciasteczek.

Składniki:

  • 1 marchewka,
  • 1 średni banan,
  • 1 jabłko,
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich,
  • 3 łyżki  płatków jaglanyc,h
  • 2 łyżki nasion chia,
  • 4 łyżki dość grubo posiekanych orzechów włoskich,
  • 3 łyżki nasion dyni,
  • 5 suszonych moreli drobno posiekanych,
  • 1 łyżka suszonej żurawiny,
  • szczypta kurkumy, imbiru oraz cynamonu.

Banany rozgnieść na papkę, surową marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do banana. Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie.

Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia, łyżką formować małe placuszki, ułożyć je na blaszce. Ciasteczka piec przez ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni C.

Smacznego 🙂

P. S. Czekam na informacje jak Wam smakowały ciasteczka!